Entorn

Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

El 1955 va ser creat el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Mauricia. El paisatge és d’alta muntanya, amb un impressionant relleu i una gran riquesa de fauna i vegetació. L’aigua, amb gairebé 200 estanys i innumerables rierols, n’és la protagonista.

Parc Natural de l'Alt Pirineu

Altes muntanyes, refugi d’espècies amenaçades, i uns paisatges modelats per segles d’activitat humana constitueixen el parc natural més gran de Catalunya, a cavall de les comarques del Pallars Sobirà i de l’Alt Urgell.

Ecomuseu de les Valls d'Àneu

El Juny de 1994 s’obre al públic l’Ecomuseu de les valls d’Àneu. Avui aquesta institució és una entitat viva que, a partir de la recerca, la conservació, la difusió i la restitució del nostre patrimoni integral vol participar i incidir en el desenvolupament econòmic i social de les valls d’Àneu

Consell Cultural de les Valls d'Àneu

La creació del Consell Cultural, l’any 1983, s’emmarca en el context d’augment, a Europa, des de la dècada dels vuitanta, de les perspectives de desenvolupament i promoció dels béns culturals.

Fundación Oso Pardo

La ‘Casa de l’Ós Bru als Pirineus’ es localitza a Isil (Alt Àneu, Pallars Sobirà). És un projecte de l’Associació Casa de l’Ós Bru dels Pirineus, formada per l’Entitat municipal descentralitzada d’Isil i Alós i la Fundación Oso Pardo (FOP), i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya.